Ziua Națională a Meseriilor la Liceul Tehnologic Mihai Novac Oravița

           Promovarea învățământului profesional și tehnic, precum și a meseriilor s-a desfășurat la Liceul Tehnologic Mihai Novac Oravița cu ocazia Zilei Naționale a Meseriilor, printr-o activitate intitulată -Agribusiness în liceu-.

            Cu această ocazie a fost invitată doamna ing. Nicoleta-Anca Șmac-Vuc, absolventă a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului- Timișoara,  proprietara unei livezi de pomi fructiferi din Ticvaniul Mare, care le-a vorbit elevilor despre educația antreprenorială în domeniul agricol, despre modalitatea de accesare a fondurilor europene în agricultură, despre provocările și greutățile pe care orice antreprenor le întâmpină pe parcursul desfășurării activității.

           Tot cu această ocazie, elevii de la învățământul profesional au fost în vizită la agenții economici unde își vor desfășura stagiile de pregătire practică în specialitatea Comerciant-vânzător, iar alți elevi de la clasa de Lucrător în agricultură ecologică, sub îndrumarea cadrelor didactice de specialitate, au executat lucrări agricole în solar și plantări de pomi fructiferi.

Promovarea specialității de Lucrător în agroturism montan s-a făcut prin participarea unor elevi la o activitate desfășurată în cantina liceului, ocazie cu care au preparat niște gogoși delicioase.

Așadar, meseriile în care sunt pregătiți elevii Liceului Tehnologic Mihai Novac Oravița au fost promovate cu succes cu ocazia Zilei Naționale a Meseriilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *